Vacature Controller, wij vinden ook uw droombaan

Opleidingen voor Controllers


Voor de functie van Controller wordt meestal een opleiding op minimaal HBO-niveau gevraagd. Er is dan ook een grote diversiteit aan opleidingen in het vakgebied. Zo zijn er opleidingen op bachelor (HBO), postbachelor (post-HBO), master (doctoraal) en post-initieel (postdoctoraal) niveau.
Bekende voorbeelden van opleidingen op bachelor niveau zijn HEAO bedrijfseconomie/accountancy of een SPD opleiding. Vervolgens zijn er ook post-HBO programma's die opleiden tot Financial Controller (FC) en HOFAM (Hoger Financieel en Administratief Management), welke opleidt tot QC (Qualified Controller).
De Controller kan ook een master (universitaire graad) hebben in bedrijfseconomie of bedrijfskunde met een financieel-economische afstudeerrichting zoals Accounting en Control. Vaak hebben zij daarna ook nog een opleiding gevolgd tot Registeraccountant (RA) en/of Registercontroller (RC). Deze titels zijn beschermd en worden bijgehouden in de betreffende registers.

Sommige Controllers hebben na de middelbare school een volledige NIVRA-opleiding doorlopen eventueel nog aangevuld met de post-initiële controllers opleiding. Overigens staat de post-initiële controllers opleiding ook open voor mensen met een andere achtergrond dan een master in bedrijfseconomie of bedrijfskunde, maar zij dienen eerst hun deficiënties weg te werken.


Zoeken naar vacatures

 

Naam

Huidige functie

Telefoonnummer

Wij bellen uWat doet een Controller?

De Controller kijkt als het ware in de financiële keuken van een onderneming. Hij/zij heeft een sleutelpositie binnen de organisatie.
Wat doet een Controller?


Soorten Controllers

Binnen organisaties werken verschillende soorten controllers met elk een eigen aandachtsgebied.
Soorten Controllers


Controller opleidingen

Voor de functie van Controller wordt meestal een opleiding op minimaal HBO-niveau gevraagd. Er is dan ook een grote diversiteit aan opleidingen in het vakgebied.
Opleiding Controllers


Instituten en beroepsverenigingen

Er zijn diverse instituten en beroepsverenigingen waar Controllers en andere financiŽle professionals zich bij kunnen aansluiten. Deze verenigingen zijn er op gericht om de belangen van de professionals te behartigen, om kennis en deskundigheid uit te wisselen en een netwerk te bieden aan de leden.
Instituten en beroepsverenigingen


Rol controller

Er is geen eenduidig vastgelegde functieomschrijving van de Controller. Het beroepsprofiel van de Vereniging van Registercontrollers (VRC) noemt drie rollen:
Rol controller