Controller Vacature

Wat doet een Controller?


De Controller kijkt als het ware in de financiële keuken van een onderneming. Hij/zij heeft een sleutelpositie binnen de organisatie. Als lid van het managementteam of als staffunctionaris weet de Controller de ondernemingsstrategie te vertalen in financieel-economische doelstellingen, voor alle onderdelen van de organisatie.

Dat vergt niet alleen talent op inhoudelijke onderwerpen als verslaggeving, administratieve organisatie en financieel management, maar ook op het vlak van communicatie, overtuigingskracht en persoonlijke daadkracht. Hij vervult een verbindende functie tussen afdelingen en concernleiding bij de interpretatie van de financiële verantwoording.

De Controller is een specialist in het analyseren van financiële informatie, voor zowel interne (management accounting) als externe doeleinden (financial accounting). De Financial Controller maakt afwegingen tussen belangen en stelt vast welke financiële managementinformatie noodzakelijk is om periodiek te kunnen beoordelen of de afgesproken doelen worden gehaald. Hiervoor is inhoudelijke deskundigheid een absoluut noodzakelijke voorwaarde.


Zoeken naar vacatures

 

Naam

Huidige functie

Telefoonnummer

Wij bellen uWat doet een Controller?

De Controller kijkt als het ware in de financiële keuken van een onderneming. Hij/zij heeft een sleutelpositie binnen de organisatie.
Wat doet een Controller?


Soorten Controllers

Binnen organisaties werken verschillende soorten controllers met elk een eigen aandachtsgebied.
Soorten Controllers


Controller opleidingen

Voor de functie van Controller wordt meestal een opleiding op minimaal HBO-niveau gevraagd. Er is dan ook een grote diversiteit aan opleidingen in het vakgebied.
Opleiding Controllers